Kan ik een touringcar huren en wat kost dat?

De touringcar is hèt ideale vervoermiddel voor als u met meerdere personen op stap wilt. Het is veilig, comfortabel, milieubewust en bovenal gezellig. Het huurtarief is afhankelijk van een aantal factoren, zoals van hoe laat tot hoe laat, hoeveel personen, welke datum en dag en het type bus. Klik hier voor een vrijblijvende prijsopgave.
Naar boven


Kan ik een touringcar huren zonder chauffeur?

Nee, dat is zelfs wettelijk niet toegestaan en derhalve zou u zelfs niet verzekerd zijn. Veiligheid staat voorop en touringcarchauffeurs worden regelmatig getraind en gecontroleerd, dit is verplicht.
Naar boven


Zijn we verzekerd bij een reis met de touringcar?

Ja, in de touringcar bent u verzekerd. Dit is zelfs wettelijk verplicht. Deze verzekering is geldig als u in de touringcar bent. Zodra u uit bent gestapt is deze verzekering uiteraard niet meer van toepassing. Hiervoor kunt u veelal (bij ons) een reisverzekering afsluiten.
Naar boven


Hoe zien de touringcars van Lion Cars eruit?

Standaard zijn al onze touringcars egaal wit en voorzien van het Lion Cars  logo. Door middel van koersborden (3m lang, 40cm hoog) is mogelijk om het logo te vervangen van de door de opdrachtgever geleverde reclame en/of logo.
Naar boven


Hoeveel zitplaatsen heeft een touringcar?

Lion Cars  heeft een uitgebreid en gevarieerd wagenpark met bussen en touringcars van 15 tot 75 zitplaatsen.
Naar boven


Wat is de stoelafstand in de touringcar?

Onze touringcars zijn voorzien van de volgende stoelafstanden:

Tourist Class betekend dat de onderlinge stoelafstand 75 cm is, de stoel is 30 graden verstelbaar en de voetsteun is ook verstelbaar.

Comfort Class betekend dat de onderlinge stoelafstand 85 cm is, de stoel is 35 graden verstelbaar en de voetsteun is ook verstelbaar.
 
Royal Class betekend dat de onderling stoelafstand 94 cm is, de stoel is 45 graden verstelbaar en de voetsteun is ook verstelbaar.

Vrijwel alle touringcars staan standaard op Comfort Class bezetting. Met deze bezetting heeft u meer dan genoeg beenruimte, comfort en bewegingsvrijheid.
Naar boven


Mogen kinderen op schoot in de touringcar?

Kinderen t/m één jaar mogen bij een volwassene op schoot. Kinderen van twee jaar of ouder moeten gebruik maken van een eigen stoel.
Naar boven


Mogen 3 kinderen op een 2 persoonsbank?

Nee! Ieder dient een eigen zitplaats te hebben en de aanwezige veiligheidsgordel te dragen. Het gaat om de veiligheid van uw kinderen.. Overigens bent u bij de meeste verzekeringsmaatschappen uitgesloten van verzekering als u tocht met 3 personen op een 2-zitsbank gaat zitten.
Naar boven


Hoeveel bagage mag ik meenemen?

De bagageruimte van een touringcar is beperkt dus stem dit vooraf af zodat er een grotere touringcar of wellicht een bagageaanhangwagen kan worden ingezet. Het gewicht van de koffer of rugzak mag maximaal 20 kilo bedragen.
Naar boven


Wat mag ik niet meenemen in de touringcar?

Het is verboden drugs, explosieven, wapens, zuurstofflessen of gevaarlijke stoffen in de bagage te vervoeren of anderszins zelf bij zich te hebben.
Naar boven


Mogen (huis)dieren mee in de touringcar?

In principe is dit niet toegestaan. Dieren mogen alleen mee in een bench indien u hiervoor vooraf bij ons toestemming heeft gevraagd en gekregen. De bench moet dan zodanig zijn geplaatst dat deze geen hinder of gevaar oplevert voor de medereizigers.
Naar boven


Catering in de bus, is dat mogelijk?

Als u een bus met faciliteiten reserveert met uw gezelschap zal er standaard koffie/thee, fris en bier aanwezig zijn. Op verzoek is een uitgebreid drankenpakket beschikbaar en is catering mogelijk van een eenvoudig lunchpakket tot en met luxe hapjes. Voor meer informatie klik hier.
Naar boven


Heeft de touringcar een toilet, koffieapparaat, dvd etc.?

Standaard heeft elke touringcar van Lion Cars  computergestuurde klimaatregeling en een audio-installatie. Luxe Touringcars zijn voorzien van: toilet, koffieapparaat, koelkast en een DVD of videospeler. Als u een touringcar met faciliteiten besteld, zijn de drankjes niet inclusief in het huurtarief van de bus. Deze dienen separaat te worden afgerekend.
Naar boven


Kan mijn rollator / rolstoel / scootmobiel mee in de touringcar?

Ja, dat kan. Een rollator kan opgevouwen onderin de touringcar vervoerd worden. Voor een opvouwbare scootmobiel en opvouwbare rolstoel geldt hetzelfde. Als u met een (electrische) rolstoel/scootmobiel de touringcar in moet, kunt u onze rolstoel touringcar reserveren. Deze is voorzien van een lift en de mogelijkheid met de rolstoel in de bus vervoerd te worden.
Naar boven


Wat is de maximum snelheid van een touringcar?

Alle touringcars van Lion Cars  mogen 100 km/u. De touringcars kunnen ook echt niet sneller omdat ze wettelijk zijn begrensd en de tachografen zijn geijkt. Voorts moet de chauffeur zich houden aan de aangegeven maximum snelheid. De gemiddelde snelheid is niet veel lager als van een personenwagen. Een touringcar mag overigens ook inhalen waar dit voor vrachtwagens niet is toegestaan.
Naar boven


Hoe lang mag een chauffeur rijden?

Dit is geregeld in het Arbeidstijdenbesluit, in de volksmond 'rijtijdenwet'. Deze is verdeeld tussen werktijd en rijtijd. Onder werktijd wordt alle tijd verstaan, dat een chauffeur aan het werk is inclusief wachttijd, pauzes en rijtijd. Zo wordt bijv. de wachttijd bij de Efteling, gerekend als werktijd. Rijtijd is de werkelijke tijd dat een chauffeur aan het rijden is. Stilstaan in een file is rijtijd. De rijtijdenwet kent veel mitsen en uitzonderingen maar in grote lijnen mag een chauffeur per dag 9 uur rijden en maximaal (incl. rijden) 15 uur werken. Daarna dient er verplicht een periode van 11 uur aaneengesloten rust te zijn. Deze rusttijd mag dan we incidenteel worden ingekort naar 9 uur. Op de site van het IVW (Inspectie Verkeer en Waterstaat) treft u alle in's en out's van deze wetgeving.
Naar boven


Mag er gerookt worden in de touringcar?

Sinds de wijzigingen in de tabakswet mag er in het geheel NIET meer worden gerookt in de touringcar.
Naar boven


Verricht Lion Cars onderhoud aan haar touringcars?

Lion Cars beschikt over een eigen werkplaats waar al onze touringcars door eigen gediplomeerde monteurs perfect onderhouden worden. Dankzij preventief onderhoud verkeren onze touringcars altijd in optimale staat. Dat is een blijvende garantie voor een veilige en prettige reis.
Naar boven


Kan Lion Cars een meerdaagse reis organiseren?

Lion Cars is gespecialiseerd in een- en meerdaags touringcarverhuur en het verzorgen van individuele- en groepsdagtochten. Ook voor de organisatie van meerdaagse reizen inclusief alle verzorging zoals hotels, gidsen, vaartochten etc. bent u bij ons aan het juiste adres.
Naar boven


Kan Lion Cars een koffiestop, lunch en/of diner organiseren?

Ja, geen probleem. Door jarenlange ervaring in het organiseren van dagtochten heeft Lion Cars een uitgebreid netwerk van uitstekende restaurants in binnen- en buitenland.
Naar boven


Zoeken Type een reiscode of bestemming:

Touringcarverhuur
Touringcarverhuur

Touringcar huren?

Bij touringcarvervoer draait het om mensen. U zoekt een touringcar die uw groep veilig en vlot naar de juiste bestemming brengt. En daarbij wilt u natuurlijk dat de reis ook prettig verloopt. Lion Cars levert daarom niet alleen de beste touringcars, maar ook een uitstekende service. Onze gediplomeerde chauffeurs zijn uitermate klantvriendelijk en doen hun werk met veel plezier. Zij zijn voorzien van alle wettelijke opleidingen en diploma’s. Dat zorgt voor een ontspannen en comfortabele sfeer bij elke reis.
Lees meer